Turkish Journal of Geriatrics 2007 , Vol 10 , Issue 2

Introduction

“Yaşlıların çok yönlü sağlık sorunları”nın multidisipliner bir yaklaşım ile detaylı olarak tartışılması, somut çözüm önerilerinin üretilmesi ve bu önerilerin topluma yansıtılması için çalışmalar yapılması amacıyla Geriatri Derneği tarafından düzenlenen kongrelerin bir yenisi “YAŞLANMA” ve “YAŞLI SAĞLIĞI” konularında dünyanın en önde gelen bilim insanlarını ve araştırmacıları 5-8 Nisan 2008 de Antalya'da bir araya getiriyor. Ela Otel Kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan; GERIATRICS 2008 Kongresi Geriatri Derneği'nin üyesi olduğu, Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Birliği (International Association of Gerontology and Geriatrics-IAGG) ve Uluslar arası Yaşlanma Enstitüsü (International Institute on Ageing-INIA) tarafından destekleniyor (www.geriatrics2008.org).

Genç araştırmacıları yaşlı sağlığı ile ilgili konularda çalışmalar yapmak üzere teşvik etmek amacı ile Türk Geriatri Dergisi tarafından 1999 yılından beri düzenlenen geleneksel; “En İyi Araştırma Yarışması” 2007 yılı birincisine ödülü Geriatrics 2008 kongresinin açılış töreninde, kongre kapsamında sunulan en iyi üç bildirinin sahiplerine ise ödülleri kongrenin kapanış töreninde verilecektir.

Geriatri Derneği tarafından düzenlenen ve yaşlılığa sanatsal bir perspektiften bakmayı amaçlayan “2. Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın konusu ise bu yıl; “Yaşama Yıllar, Yıllara Yaşam Katmak” olarak belirlenmiştir. Yarışma, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından desteklenmekte olup, Çankaya Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecektir.

Toplum ile yaşlı sağlığına emek veren sağlık çalışanları arasında bir köprü oluşturmak ve yaşlanan ülkemizin yaşlanan insanlarının çoklu sorunlarına farklı yönlerden bakabilmek amacıyla düzenlenen yarışmalar yanında Geriatri Derneği ve Türk Geriatri Dergisi tarafından düzenlenen diğer tüm etkinliklere www.geriatri.org adresinden ulaşılabilmektedir.

Saygılarımla
Dr. Yeşim GÖKÇE KUTSAL