Turkish Journal of Geriatrics 2008 , Vol 11 , Issue 1

Introduction

Değerli Meslektaşlarım,

Açık erişimli dergiler arasında yer alan Türk Geriatri Dergisi'nin onuncu yılında internet üzerinden makale kabulü ve danışman değerlendirmeleri ile ilgili sistemin başarı ile kullanımında özveri ile çalışan Pleksus Bilişim Teknolojileri yetkilisi Sayın Canan Akkoç'a, Geriatri Derneği web sitesinin güncellenmesi konusunu titizlikle gerçekleştiren Pleksus Bilişim Teknolojileri yetkilisi Sayın Duygu Barutçu'ya ve derginin yardımcı editörlerine, derginin dizgisini ve basımını başarı ile ve zamanında gerçekleştiren Güneş Tıp Kitabevleri yetkilileri Sayın Nuran Karacan ve Sayın İhsan Ağın'a teşekkürü bir borç biliyorum.

Türk Geriatri Dergisi tarafından 1999 yılından beri düzenlenen geleneksel; “En İyi Araştırma Yarışması”nın değerlendirme kurulu 2007 yılı başvuruları arasında ödüle değer bir araştırma olmadığına karar vermiştir.

“Yaşlıların çok yönlü sağlık sorunları”nın multidisipliner bir yaklaşım ile detaylı olarak tartışılması, somut çözüm önerilerinin üretilmesi ve bu önerilerin topluma yansıtılması için çalışmalar yapılması amacıyla Geriatri Derneği tarafından düzenlenen kongrelerin bir yenisi “YAŞLANMA” ve “YAŞLI SAĞLIĞI” konularında dünyanın en önde gelen bilim insanlarını ve araştırmacıları 5-8 Nisan 2008 de Antalya'da bir araya getiriyor. Ela Otel Kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan; GERIATRICS 2008 Kongresi Geriatri Derneği'nin üyesi olduğu, Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Birliği (International Association of Gerontology and Geriatrics-IAGG) ve Uluslar arası Yaşlanma Enstitüsü (International Institute on Ageing-INIA) tarafından destekleniyor (www.geriatrics2008.org). Kongre kapsamındaki bir Temel Geriatri Kursu da hazırlanmış bulunuyor.

Geriatri Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan diğer bir eğitim etkinliği ise;

1 Ekim “Uluslar arası Yaşlılar Günü” bağlamında 10 Ekim 2008 tarihinde Geriatri Derneği ve Türk Androloji Derneği ortak etkinliği olarak İstanbul'da düzenlenecek olan; “Yaşlanan Erkek Sempozyumu” dur.

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla
Dr. Yeşim GÖKÇE-KUTSAL